Оставките на министрите Младен Младенов, Владислав Горанов и Емил Караниколов са

...
Оставките на министрите Младен Младенов, Владислав Горанов и Емил Караниколов са
Коментари Харесай

Протестите ще продължат и след трите министерски оставки

Оставките на министрите Младен Младенов, Владислав Горанов и Емил Караниколов са огризки, подхвърлени на протестиращите като на улични кучета. Това сподели пред bTV проф. Велислав Минеков, който е измежду уредниците и участниците в демонстрациите.

Той е безапелационен, че митингите ще продължат до оставка на цялото държавно управление. Минеков предвижда, че в осмия ден на недоволството демонстрациите през днешния ден ще са чудовищни.

Организаторите на митингите са Борисов и Гешев, които са разпалили искрата на недоволството, съобщи Минеков.

Според него ръководещите не са предполагали, че не са обичани и са живели в някакъв успореден свят. По неговите думи министър председателят Борисов е заблуждаван от съветници, само че единственият вид, който удовлетворява протестиращите, е оставка на целия кабинет и никакви кадрови промени в кабинета няма да го трансформират.

Минеков счита, че прогнозите на премиера, че оставката на кабинета ще докара до тежки стопански последици, не са правилни, а в противен случай - " ще се замогнем, тъй като ще спре корупцията незабавно ".

Професорът описа и за конфликта сред полиция и протестиращи пред някогашния Партиен дом в шестия ден на недоволството. Той е бил директен очевидец на случилото се и го определи като тероризъм, както и поздрави служителите на реда за арестуването на провокаторите. Всичко е почнало с театрална режисура - откакто е била хвърлена първата бомбичка, едно момче се е направило на ранено и се е свлякло на стълбите, което е провокирало реакция измежду протестиращите, описа Минеков. По неговите думи е можело да има съществени последици при случая, тъй като " се пръсна една бутилка с бензин, в случай че имаше втора пиратка, щеше да стане ужасно ".
Провокатори пробваха да нахлуят в някогашния Партиен дом
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР